30.08.2015 19:02

Baker wijt gemiste penalty aan concentratie

Vitesse-middenvelder Lewis Baker (l.) miste een strafschop tegen SC Cambuur, maar kan er achteraf om lachen met doelman Eloy Room (r.). (30-08-2015)

Lewis Baker mocht zondagmiddag twee keer aanleggen voor een strafschop. De middenvelder van Vitesse benutte de eerste penalty, maar schoot de tweede strafschop tegen de lat.

Fataal was de gemiste strafschop niet. Vitesse stond op dat moment op een 2-1 voorsprong tegen SC Cambuur en won uiteindelijk zelfs met 4-1. "Misschien lag het een beetje aan de concentratie. Dat gebeurt weleens in het voetbal", oordeelde Baker in gesprek met Omroep Gelderland.

De Engelsman vond de 4-1 overwinning op de Leeuwarders enigszins geflatteerd. "Voor rust haalden we ons niveau niet. In de tweede helft hebben we ons wel herpakt."

Vitesse is door de overwinning gestegen naar de zevende plaats in de Eredivisie. Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen FC Utrecht voor de ploeg van trainer Peter Bosz.