30.08.2015 21:45

Jans: "Het woord trots moeten we niet roepen"

PEC Zwolle kwam zaterdagavond in de eerste helft van de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen niet goed voor de dag. Daar kwam vlak voor rust verandering in, toen trainer Ron Jans zijn tactiek besloot aan te passen

"We hadden een Plan A, B en C. Plan A, vroeg druk zetten, werkte totaal niet. Het eerste halfuur was volledig voor Heerenveen. Dan zie je dat we nog niet ingespeeld zijn en fysieke problemen hebben", zei Jans voor de camera's van de NOS. PEC Zwolle zag deze zomer onder meer Jesper Drost (FC Groningen) en Ben Rienstra (AZ) vertrekken.

De Zwollenaren gingen na de slechte start een stuk afwachtender spelen. "De tweede helft was ene totaal ander verhaal. We hebben veel wisselingen gehad, maar we hebben ook veel voetballend vermogen", aldus Jans, die zag dat Lars Veldwijk na rust de gelijkmaker maakte.

PEC Zwolle is het seizoen goed gestart en staat na vier speelrondes op acht punten. "Het woord trots moeten we niet roepen na de vierde wedstrijd van het seizoen, maar ik heb al zo vaak geroepen dat het geweldig is om met deze jongens te werken. Dat is de belangrijkste basis van onze resultaten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner