31.08.2015 23:46

'De Graafschap biedt Kali een tweede kans'

Anouar Kali heeft het even zwaar tijdens het trainingskamp van FC Utrecht in Spanje. (13-01-2015)
Anouar Kali heeft het even zwaar tijdens het trainingskamp van FC Utrecht in Spanje. (13-01-2015)

Anouar Kali kan terugkeren in de Eredivisie bij promovendus De Graafschap. Diverse media in Nederland melden dat het enfant terrible van FC Utrecht de transfervrije overstap naar Doetinchem kan maken. De Superboeren wisten nog niet te winnen in de eerste vier wedstrijden van de Eredivisie.

Kali vertrok vorig seizoen noodgedwongen bij FC Utrecht, nadat er veel commotie rondom hem ontstond. De middenvelder sloeg ploeggenoot Kristoffer Peterson een gebroken kaak op de training, maar omdat FC Utrecht Kali gewoon opstelde in de eerstvolgende wedstrijd, viel de voetbalwereld over de club en speler heen.

De vechtersbaas werd alsnog geschorst door FC Utrecht en moest ook een geldboete betalen, maar uiteindelijk werd besloten om Kali te laten gaan. De middenvelder vertrok naar Qatar, maar daar kreeg hij de laatste drie maanden geen salaris meer, waardoor hij volgens de regels van de FIFA een transfervrije speler is. Hierdoor hoeft Kali zich ook niet te houden aan de transferdeadline, die op maandagavond middernacht ligt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner