01.09.2015 10:31

Gewisselde Nienhuis krijgt steun uit Breda

Doelman Leonard Nienhuis moet tijdens de tweede helft van het competitieduel Vitesse - SC Cambuur op de bank zitten. (30-08-2015)
Doelman Leonard Nienhuis moet tijdens de tweede helft van het competitieduel Vitesse - SC Cambuur op de bank zitten. (30-08-2015)

NAC Breda-doelman Jelle ten Rouwelaar neemt het op voor Leonard Nienhuis. De doelman van SC Cambuur werd afgelopen weekend gewisseld tijdens de rust van het duel Vitesse - SC Cambuur.

"Ik had vorig jaar geen al te best seizoen, dus ik kan me goed voorstellen hoe Nienhuis zich nu voelt", aldus Ten Rouwelaar in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Vooropgesteld: een trainer heeft alle recht om een keeper te wisselen. En ja, betaald voetbal is geen liefdadigheid. Dat ben ik helemaal met Henk de Jong eens."

"Maar zó slecht keepte Nienhuis de laatste weken toch ook weer niet? Hij kon niets doen aan de tegendoelpunten in de eerste twee competitiewedstrijden. Oké, tegen Heracles Almelo en Vitesse had het inderdaad beter gekund, maar ik vind het denigrerend om zo'n jongen dan in de rust eruit te halen."

"Ik ken De Jong als een mensenmens", vervolgt de sluitpost van NAC Breda. "Daarom had ik dit niet van hem verwacht. Door zo'n actie kun je een speler verliezen, terwijl je nog het hele seizoen met hem moet werken. Waarom liet hij Nienhuis niet de wedstrijd uitspelen? Je kunt hem toch altijd later uitleggen dat je voor een andere doelman kiest? Nu is het een groot issue, terwijl dat helemaal niet nodig was."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner