01.09.2015 11:48

Fortuna Sittard contracteert proefspeler

Marco Ospitalieri (l.) en Navarone Foor (r.) vechten om de bal in het Jupiler League-duel tussen MVV en NEC. (20-03-2015)
Marco Ospitalieri (l.) en Navarone Foor (r.) vechten om de bal in het Jupiler League-duel tussen MVV en NEC. (20-03-2015)

Marco Ospitalieri heeft een contract voor twee seizoenen getekend bij Fortuna Sittard. De Belg was al enige tijd op proef bij Fortuna Sittard, terwijl hij in een eerder stadium ook probeerde om een contract bij NEC Nijmegen in de wacht te slepen. Ospitalieri speelde afgelopen seizoen zijn wedstrijden voor MVV.

Bij NEC was Ospitalieri niet succesvol, maar de verdediger annex middenvelder gaat nu wel aan de slag bij Fortuna Sittard. "Het heeft even geduurd, maar na een maand meetrainen is het nu rond", aldus Ospitalieri op de clubsite van Fortuna Sittard. "Het is fijn om duidelijkheid te hebben, want nu kan ik me volledig focussen op het team en het vinden van mijn plekje daarin. Het is een leuk team om in terecht te komen. Ze hebben me goed opgevangen. Als het ons lukt om een paar overwinningen te pakken dan gaan we zeker nog groeien als team. Dan wordt het een mooi seizoen waarin we in het linkerrijtje moeten kunnen eindigen en, wie weet, zelfs voor de play-offs kunnen gaan. Voor mezelf is het nu zaak om minuten te gaan pakken en me zo de basiself in te vechten. Ik zal er in ieder geval alles aan doen om ons team aan een overwinning te helpen."

"Wij zochten nog naar een versterking voor de linkerflank", aldus technisch manager Charly Chudik. "Daarom zijn we blij met de komst van Marco, want hij kan zowel linkshalf als linksback spelen. Marco werd al zo'n twee jaar door onze scouts gevolgd. We gingen er echter vanuit dat hij na zijn stages bij onder andere NEC voor ons niet meer haalbaar zou zijn. Gelukkig voor ons liep het anders. Hij heeft ons tijdens zijn oefenstage niet alleen overtuigd van zijn voetbalkwaliteiten, maar ook van zijn 'drive' en zijn uitgesproken ambities."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner