03.09.2015 13:59

FC Utrecht en Quesada na drie duels uit elkaar

Willem Janssen geeft een dubbele high-five aan Fernando Quesada in het oefenduel tussen FC Utrecht en SDC Putten (26-06-2015).
Willem Janssen geeft een dubbele high-five aan Fernando Quesada in het oefenduel tussen FC Utrecht en SDC Putten (26-06-2015).

In 2014 wist FC Utrecht de jonge Fernando Quesada te strikken, die een half jaar daarvoor nog in de jeugdopleiding van FC Barcelona speelde. Tot een doorbraak kwam het echter niet in Nederland en bij FC Utrecht lijkt hij zijn laatste wedstrijd te hebben gespeeld.

Volgens het Algemeen Dagblad hebben club en speler namelijk in onderling overleg het contract, dat nog tot medio 2017 doorliep, ontbonden. Hierdoor kan Quesada als transfervrije speler buiten de transferperiode op zoek naar een nieuwe werkgever.

De Spanjaard kwam in Nederland tot zes wedstrijden, waarvan drie voor FC Utrecht en drie op huurbasis voor Achilles '29 in de Jupiler League. De Domstedelingen lieten aan het begin van 2015 al weten dat Quesada op zoek mocht naar een nieuwe werkgever, maar de middenvelder koos toen voor een verhuurperiode in de Jupiler League. Ook daar kon hij niet genoeg indruk maken op de technische leiding van FC Utrecht.

De club heeft het nieuws inmiddels bevestigd op de clubwebsite. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner