06.09.2015 17:37

"Bij Feyenoord was hij erg vaak topscorer"

Doelpuntenmaker Vincent Janssen viert de 0-2 van AZ in het play-offduel van de Europa League met Astra Giurgu. (20-08-2015)
Doelpuntenmaker Vincent Janssen viert de 0-2 van AZ in het play-offduel van de Europa League met Astra Giurgu. (20-08-2015)

Vincent Janssen maakt in zijn eerste wedstrijden indruk bij AZ Alkmaar. De spits scoorde nog niet in de competitie, maar was wel twee keer trefzeker in de kwalificaties voor de Europa League. Technisch directeur Earnest Stewart is blij met de aankoop.

"Met Janssen hebben we een zeer beloftevolle Nederlandse spits in huis gehaald. Niet voor niets is hij momenteel een belangrijke kracht bij Jong Oranje. Vincent is een knokker, die na te zijn weggestuurd bij Feyenoord via Almere City toch zijn entree in de Eredivisie heeft gemaakt", zegt Stewart op de website van AZ. 

Janssen speelde in de jeugd van Feyenoord, maar brak daar niet door. Toch stond hij in Rotterdam bekend als een echte spits. Uiteindelijk is hij via de Eerste Divisie toch bij AZ terecht gekomen. "Janssen krijgt van ons de tijd om te wennen aan het niveau in de Eredivisie en de Europa League. Zijn eerste optredens beloven al veel goeds. Janssen kan ook een doelpunt maken. In de jeugd bij Feyenoord was hij vaak topscorer, net zoals vorig seizoen in Almere."

Over een andere aankoop is Stewart tevreden. NEC-speler Alireza Jahanbakhsh werd gekocht. "Alireza heeft iets dat je tegenwoordig niet veel meer ziet in het voetbal. Hij kan op snelheid en techniek een man passeren, waardoor er ruimtes op het veld ontstaan. Zelden zal je Alireza een plichtmatig balletje terug zien geven. Hij is altijd in beweging en op zoek naar doelgevaar. Bij NEC was hij de smaakmaker, met in totaal 19 doelpunten en 21 assists. Zo'n buitenspeler is heerlijk voor een spits. Helaas kwam hij naar ons toe met een knieblessure, maar hij wordt nu elke week fitter en sterker. Het AZ-publiek gaat hopelijk nog heel veel mooie dingen van hem zien."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner