07.09.2015 19:31

Schut keert terug bij FC Utrecht als scout

Alje Schut kan niet geloven dat zijn ploeg met 3-0 onderuit is gegaan tegen De Graafschap. (12-04-2012)
Alje Schut kan niet geloven dat zijn ploeg met 3-0 onderuit is gegaan tegen De Graafschap. (12-04-2012)

Alje Schut gaat aan de slag als scout bij FC Utrecht. De oud-profvoetballer van de club, waar hij van 1999 tot en met 2012 onder contract stond, voetbalt inmiddels in de Topklasse Zaterdag bij Kozakken Boys, maar keert dus terug bij zijn oud-werkgever.

"Dat ik ben benaderd om als scout voor FC Utrecht aan de slag te gaan, doet me goed", vertelt de mandekker op de clubwebsite van FC Utrecht. Naast zijn werkzaamheden als scout gaat Schut meelopen met jeugdtrainers van de Domstedelingen. 

"Ik vind het een mooie uitdaging om de eerste stappen in mijn nieuwe carrière bij FC Utrecht te zetten. Daar kijk ik naar uit." Schut kwam in ruim tien jaar tot een kleine tweehonderd wedstrijden in de Eredivisie en speelde zelfs in de Europa League met zijn club. In 2012 maakte hij de overstap naar het Zuid-Afrikaanse Mamelodi Sundowns, waar hij drie jaar onder contract stond. 

Schut heeft inmiddels zijn debuut gemaakt in de Topklasse Zaterdag en wilde zijn nieuwe rol als amateurvoetballer combineren met een maatschappelijke studie. De oud-verdediger heeft er dus toch voor gekozen om actief te blijven in de voetballerij.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner