07.09.2015 20:46

NEC wacht met spits: "Aanpassingstijd nodig"

Met het aantrekken van twaalf spelers was NEC uiterst bedrijvig in de afgelopen transferperiode. Veel nieuwelingen hebben hun debuut al gemaakt, maar Roemeen Mihai Roman zal nog even moeten wachten op zijn eerste speelminuten.

Op een supportersavond van de promovendus legt trainer Ernest Faber uit waarom Roman geduld moet hebben om te debuteren in de Eredivisie. "Roman heeft wat aanpassingstijd nodig", stelt Faber. "Het is een andere manier van trainen, een andere taal. Maar hij is gretig, hij wil presteren", verzekert de NEC-trainers de fans.

NEC ging de hele wereld over om transfers te bewerkstelligen en handelde in Polen, IJsland, Zweden, België, Engeland en dus Roemenië. In het laatstgenoemde land ging het echter niet helemaal lekker. "Bij transfer van Roman ging alles mis wat mis kon gaan aan de Roemeense kant", stelt Roderik van Kerkhof, CEO van Futuralis Football Company. Dit bedrijf werkt met NEC samen om onderhandelingen zo glad mogelijk te laten verlopen. In Roemenië ging dit dus niet goed.

"Eigenlijk ontbraken alle gegevens in de database", merkte  Van Kerkhof lachend op. Met Roman heeft NEC in ieder geval een doelpuntenmaker binnengehaald, aangezien de spits in eigen land het vorige seizoen afsloot met zestien doelpunten in 32 competitiewedstrijden. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner