08.09.2015 19:15

Sigþórsson krijgt zijn afscheid tijdens kraker

Ajax neemt in de rust van de wedstrijd tegen PSV afscheid van oud-spits Kolbeinn Sigþórsson. De IJslander, die deze week met zijn land nog tegenover het Nederlands elftal stond, vertrok afgelopen zomer naar FC Nantes, na vier seizoenen in Amsterdam te hebben doorgebracht.

De Amsterdamse club kondigt het afscheid aan via de officiële kanalen. Ajax - PSV staat 4 oktober op het programma in de Eredivisie. De club uit de hoofdstad nam Sigþórsson in 2011 over van AZ voor een bedrag van ongeveer vier miljoen euro. Zijn tijd in Amsterdam stond vooral in het teken van blessureleed, waardoor hij in zijn eerste twee seizoenen tot nog geen dertig competitiewedstrijden kwam.

Scoren bleef Sigþórsson echter wel altijd doen, waardoor er een haat-liefde-verhouding met het Amsterdamse publiek ontstond. Vooral in het seizoen 2013/2014 was de IJslandse aanvalsleider meer dan belangrijk voor zijn club. Sigþórsson scoorde twee keer tegen Feyenoord, een keer tegen FC Twente en was verantwoordelijk voor de 1-0 overwinning op PSV.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner