08.09.2015 21:46

Dijks traint nog steeds apart met liesklachten

Mitchell Dijks verlaat het veld met een liesblessure. De linksback van Ajax valt in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag al heel vroeg uit. (30-08-2015)
Mitchell Dijks verlaat het veld met een liesblessure. De linksback van Ajax valt in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag al heel vroeg uit. (30-08-2015)

Het is hoogst onzeker of Mitchell Dijks in actie kan komen tijdens FC Twente - Ajax. De linksback van de Amsterdammers viel in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag geblesseerd uit met een liesblessure en trainde nog apart.

Dit laat Ajax weten in een verslag van de training op dinsdag. Uit onderzoek bleek dat Dijks een scheurtje in zijn lies opliep in de openingsfase van het duel met ADO Den Haag, maar dit scheurtje blijkt dusdanig klein te zijn dat Dijks de training inmiddels heeft hervat. Het is echter de vraag of trainer Frank de Boer en de medische staf een risico wil nemen met Dijks.

Ajax zit namelijk niet heel ruim in de linksbacks. Dijks is de eerste man op die positie, maar daarachter heeft De Boer alleen de beschikking over Nicolai Boilesen als pure linksback. De Deen mocht verkocht worden in de afgelopen transferperiode, maar dit lukte niet, waardoor de vleugelverdediger nog steeds rondloopt in Amsterdam. Boilesen heeft echter nog geen minuten in de benen dit seizoen. 

Tegen ADO Den Haag besloot De Boer om Nick Viergever in te brengen en Jaïro Riedewald vanuit het centrum naar de positie van linksback te schuiven. Als Dijks niet fit is, lijkt dit ook de oplossing te worden voor het duel met FC Twente, dat zaterdagavond op het programma staat.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner