11.09.2015 13:50

Van den Brom eist meer van zijn spelers

AZ presteert in Europa uitstekend, maar in de Eredivisie staat de ploeg van John van den Brom na vier wedstrijden op slechts twee punten. Gedurende de interlandperiode heeft de trainer met zijn staf nagedacht hoe dat kan.

"Dat heeft deels denk ik ook te maken met het feit dat die jongens de Europese wedstrijden speciaal zijn. Maar we moeten ook beseffen dat Eredivisie-wedstrijden net zo speciaal zijn", aldus Van den Brom op de clubwebsite van AZ.

Aanstaande zaterdag spelen de Alkmaarders zo’n speciale wedstrijd. Dan gaat de nummer veertien van de Eredivisie op bezoek bij het nog altijd puntloze De Graafschap. Van den Brom kan in Doetinchem beschikken over een fitte selectie.

"Iedereen heeft goed kunnen trainen of is heelhuids teruggekeerd van interlandverplichtingen", vertelt de coach. Alireza Jahanbaksh maakt op De Vijverberg mogelijk zijn debuut voor AZ. "Ik houd graag nog een voorbehoud, maar de kans is groot dat hij zijn eerste speelminuten gaat maken."

Tegenstander De Graafschap wil Van Den Brom niet onderschatten, ondanks dat de promovendus alle vier de wedstrijden verloor. "Maar we hebben ze tegen PEC Zwolle bekeken. Het lag niet aan het eigen veldspel van de ploeg dat ze verloren. Ze waren op meerdere vlakken zelfs beter, al klinkt dat misschien gek na een 3-0 nederlaag."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner