11.09.2015 19:06

De Jong: "Cambuur heeft niets te verliezen"

Henk de Jong is met SC Cambuur klaar voor de hervatting van de Eredivisie. Na de valse start in de eerste vier speelrondes (één keer gelijk, drie keer verlies), staat nu de zware thuiswedstrijd tegen regerend landskampioen PSV op het programma.

Op de clubwebsite laat de Friese trainer weten uit te kijken naar het duel met de Eindhovenaren. "Natuurlijk heb ik er zin in, het is toch een prachtige wedstrijd om te mogen spelen? We hebben twee goede weken gehad met wat vrije dagen om de kop weer fris te maken, maar waarin we vooral ook veel op vastigheden en automatismen hebben getraind. Ik zie op de training steeds meer dingen terug waar je als trainer blij van wordt."

De historische resultaten tegen PSV spreken niet bepaald in het voordeel van de Leeuwarders. In de vijftien ontmoetingen tussen de twee clubs, won SC Cambuur geen enkele keer. "Het wordt wel eens tijd om daar verandering in te brengen. En waarom zou dat zaterdag niet kunnen? PSV heeft een geweldige ploeg met fantastische spelers, maar wij gaan er zoals altijd vol voor en hebben niks te verliezen."

De trainer van SC Cambuur kan in ieder geval weer beschikken over Vytautas Andriuškevičius, die de laatste twee wedstrijden moest laten schieten. "Vytas is weer volledig inzetbaar en ook Jack (Byrne red.) is goed bezig. Dat mannetje wil zo graag, maar we moeten verstandig zijn en hem rustig brengen. Hij heeft 4viermaanden geen wedstrijd gespeeld, dus dan kun je geen risico’s nemen. Marlon (Pereira red.) en Marvin (Peersman red.) zijn ook herstellende, maar hebben nog even iets langer nodig. Voor de rest staan we er goed op."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner