12.09.2015 10:32

De Jong en Nienhuis hebben een goed gesprek

Het komt zelden voor dat een keeper tussentijds wordt gewisseld en al helemaal niet als er geen blessure bij betrokken is. Leonard Nienhuis overkwam het wel in de wedstrijd tegen Vitesse, maar inmiddels hebben de goalie en zijn trainer een gesprek gehad.

"Dat gesprek was hartstikke goed", stelt Henk de Jong, trainer van SC Cambuur. De Jong besloot Nienhuis naar de kant te halen in de rust van de wedstrijd Vitesse - SC Cambuur. Uiteraard baalde Nienhuis van het pijnlijke moment in zijn carrière, maar inmiddels kijkt de goalie van de Friezen er met een realistische blik naar.

"Hij kon zich er in vinden dat het zo even niet meer kon", gaat De Jong verder in De Telegraaf. "Wij zijn bovendien altijd goed met elkaar geweest. Leonard gaat er nu gewoon weer vol voor." Nienhuis staat sinds 2012 onder contract bij SC Cambuur en is eerste keeper sinds de club naar de Eredivisie promoveerde. Het is nog niet zeker of Nienhuis onder de lat terugkeert tegen PSV, de eerstvolgende tegenstander van SC Cambuur. Tegen Vitesse kwam reservekeeper Harm Zeinstra in het veld.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner