12.09.2015 20:21

Roda JC stijgt naar tweede plek na saai duel

V.l.n.r: Lucas Woudenberg, Janio Bikel, Tom Van Hyfte en Gregor Breinburg. De eenzame voetballer van Roda JC wordt omsingeld door drie spelers van NEC. (12-09-2015)

In een saai duel tussen Roda JC en NEC is zaterdag niet gescoord. Hoewel de eerste tien minuten een hoog amusementswaarde hadden, zakten de ploegen die promoveerden naar de Eredivisie daarna ver weg. Beide teams hadden niet het lef om vol voor de overwinning te spelen.

Bloed, zweet en tranen. Die waren er in de eerste helft. Na een zinderend begin van beide teams leek het erop dat het op zaterdagavond een heerlijke voetbalavond zou worden. Binnen tien minuten had Navarone Foor en Tom van Hyfte allebei de kans om hun ploeg op voorsprong te zetten. Foor schoot een voorzet op de paal, Van Hyfte knalde op de vuisten van Hannes Halldórsson. Vervolgens was er vooral bloed te zien bij Farshad Noor. De Roda JC-middenvelder kreeg de hand van Rens van Eijden in het gezicht. Na zijn bloedneus voelde hij zich draaierig en liet zich mede daarom wisselen.

Het leek wel alsof het hele team van Roda JC en NEC zich ook draaierig voelde. Passen kwamen niet aan, het voetbal werd minder en beide teams durfden geen risico’s te nemen. Een 0-0 was dan een terechte ruststand. Hoewel spits Mitchel Paulissen vlak voor rust de beste kans van de eerste helft kreeg. De bal kwam terecht voor zijn voeten. Vanaf zestien meter plaatste hij de bal naast. Met een enigszins teleurstellend gevoel ging Roda JC daarom de rust in.

De tweede helft moest dus beter van beide kanten. Het begon was direct dramatisch. NEC trapte af en de eerste de beste pass die volgde ging over de zijlijn. Het beloofde een lange tweede helft te worden. Naar mate de tweede helft vorderde was het steeds meer Roda JC dat aanzette. Tot en met de zestigste minuut heerste er echter niet het échte geloof dat er een doelpunt zou vallen. Een teleurstellende tweede helft leek het gevolg. Het publiek probeerde Roda JC nog op te jutten, maar uiteindelijk zou het cijfer voor de fans hoger liggen dan die voor de fans.

NEC probeerde nog wel het één en ander te forceren, maar beide teams leken vrede te hebben met een 0-0. Roemeens international Mahai Roman kwam nog binnen de lijnen voor NEC, net als Joey Sleegers. Beide spelers wisten niks te forceren. Het duel tussen de Limburgers en de Nijmegenaren was voor tien minuten leuk. Daarna was het tachtig minuten schaken tussen twee ploegen die niet durfden om voor een overwinning te spelen. De 0-0 was een logisch gevolg.

Bij Roda JC zal men zich zo nu en dan in de armen knijpen. Door het gelijke spel staat het momenteel op een tweede plaats. De spelers van Roda JC doen er echter goed aan om snel een screenshot van teletekst te maken. Het heeft namelijk een wedstrijd meer gespeeld dan bijvoorbeeld Feyenoord. Desalniettemin is de competitiestart voor Roda JC met tien punten in vijf duels goed te noemen. NEC staat op zeven punten.