12.09.2015 20:58

Van den Brom: "Dit geeft ons houvast"

AZ-trainer John van den Brom is gematigd tevreden over het spel van zijn ploeg tegen De Graafschap. Na de thuiswedstrijden tegen Willem II (0-0, red.) en Roda JC (1-0 nederlaag, red.) won AZ zaterdagavond van De Graafschap (3-1, red.).

"Ik ben blij uiteraard met deze overwinning", zei Van den Brom tijdens de persconferentie na afloop van het duel De Graafschap - AZ. "Dit is wat wij nodig hadden na onze teleurstellende start van de competitie. Je snakt naar een overwinning. De laatste twee thuiswedstrijden hebben we matig gespeeld. Als je in een uitwedstrijd drie keer weet te scoren en nog een aantal kansen weet te creëren, dan mag je als trainer tevreden zijn."

Het was niet alleen maar hosanna. "De eerste tien minuten na rust zag het er niet goed uit bij ons", vervolgt Van den Brom zijn verhaal. De Graafschap was vlak voor rust op gelijke hoogte gekomen en kreeg na rust een levensgrote kans op de 2-1. "Maar gelukkig scoort Nathan Kabasele de 2-1 niet. Daarna scoren wij de 2-1 en ook nog de 3-1. Dit geeft ons houvast naar de volgende week."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner