12.09.2015 22:50

Gretige Drommel geniet ondanks strafschop

Joël Drommel was zaterdag pas vier jaar doelman toen hij mocht debuteren voor FC Twente in het thuisduel met Ajax (2-2). "Dat kon je wel een beetje zien", gaf hij toe. "Ik was iets te gretig toen ik naar Yaya Sanogo dook. Als ik eerlijk ben, was het inderdaad een strafschop. Ik had hem ook gegeven als ik scheidsrechter was."

Nemanja Gudelj maakte geen fout vanaf elf meter (2-2) en zo eindigde een memorabele avond alsnog in mineur voor de pas achttienjarige keeper. "Het was natuurlijk helemaal mooi geweest als we hadden gewonnen", besefte hij. "Maar ondanks die actie van me, heb ik wel een fantastische avond beleefd. Wie had dit gedacht, hè?"

Drommel hoorde donderdag dat hij de voorkeur zou krijgen boven Nick Marsman, die de afgelopen weken de ene fout op de andere stapelde. Zijn zus was zo trots dat ze het nieuws meteen op Facebook zette. "Zij was ook een beetje te gretig", lachte Drommel. "Mijn hele familie is erg trots op me. Dan krijg je dat."

Veldspeler

De inwoner van Bussum speelde lang als veldspeler bij Almere City, totdat de keeper van de C1 geblesseerd raakte en hij eenmaal in de week een keeperstraining ging volgen. Hij wilde doelman bij de B2 worden, maar die vacature was al ingevuld. "Toen ben ik naar IJsselmeervogels vertrokken. Daar kon ik wel als keeper aan de slag", vertelde Drommel.

De zoon van oud-keeper Piet-Jan Drommel (AZ en Telstar) speelde zich in de kijker bij FC Twente, waar hij vorig jaar voor het beloftenelftal in de Jupiler League voetbalde. Zo haalde hij ook het Nederlands elftal voor spelers onder negentien jaar. "Het is allemaal heel snel gegaan", weet Drommel. "Ik blijf me snel ontwikkelen, ook omdat veel nog nieuw voor me is."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner