12.09.2015 23:03

Veldwijk koestert wedstrijdbal na hattrick

Met de wedstrijdbal strak onder zijn arm geklemd stapte Lars Veldwijk zaterdag van het veld in Zwolle. De spits van PEC had zojuist met drie doelpunten zijn oude club Excelsior geveld (3-0). Als beloning voor die 'hattrick' mocht hij de bal hebben. "Die gaat mee naar huis", zei Veldwijk met een brede grijns.

Het leven lacht de spits momenteel toe. Na een mislukt Engels avontuur bij Nottingham Forest weet Veldwijk bij PEC Zwolle weer regelmatig het net te vinden. Bovendien werd hij onlangs vader. "Het kwam perfect uit tijdens de interlandperiode, daardoor kon ik een paar dagen vrij nemen", vertelde de topschutter bij FOX Sports. "Vader zijn is het mooiste dat er is. Ik heb wel wat slapeloze nachten gehad en voelde me vandaag ook niet helemaal fit. Na dertig minuten zat ik er eigenlijk al helemaal doorheen. Dat hoort niet."

Toch produceerde de kersverse vader zaterdag zijn eerste hattrick in de Eredivisie. "Ik had er nog wel meer kunnen maken, maar met drie doelpunten mag ik niet ontevreden zijn. Dit kan een mooi seizoen worden."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner