13.09.2015 08:29

Van de Streek: "Verkeerde beslissing Blom"

Middenvelder Sander van de Streek van SC Cambuur was zaterdagavond verbaasd dat hij na acht minuten van het veld werd gestuurd in het duel met PSV. Van de Streek hoopt dat zijn rode kaart wordt geseponeerd en dat hij de volgende wedstrijd gewoon kan meedoen met de Friezen, vertelde hij inmiddels weer gekalmeerd.

Scheidsrechter Kevin Blom zag hands toen Van de Streek werd geraakt door een hard schot van PSV'er Andrés Guardado. "Ik probeer nog weg te draaien met mijn handen naast mijn lichaam. De bal gaat via mijn arm achter. Ik dacht hoekschop voor hun."

De middenvelder meende in de ogen van de arbiter nog twijfel te zien, maar die gaf een strafschop én een rode kaart. "Hij geeft hem wel, maar het was een verkeerde beslissing. Het was geen penalty en geen rood. Natuurlijk ben je boos, maar je kan het niet meer terugdraaien."

In het materiaalhok zag hij de kansloze wedstrijd (0-6) van de rest van zijn teamgenoten. "Met elf tegen elf is het al lastig tegen PSV. Met tien tegen elf is de wedstrijd wel over."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner