13.09.2015 11:35

Tesselaar: "Ik was wel toe aan wat anders"

Jeroen Tesselaar loopt teleurgesteld van het veld af na afloop van het competitieduel Roda JC Kerkrade - De Graafschap. (22-08-2015)
Jeroen Tesselaar loopt teleurgesteld van het veld af na afloop van het competitieduel Roda JC Kerkrade - De Graafschap. (22-08-2015)

Jeroen Tesselaar verruilde afgelopen zomer de Schotse competitie voor De Graafschap. De linksback van de Superboeren sprak na afloop van De Graafschap – AZ Alkmaar (1-3, red.) met Voetbal.com over zijn periode in Schotland en de wedstrijd tegen AZ.

Tesselaar had na de nederlaag tegen AZ weinig woorden nodig om zijn gevoel te omschrijven. "Kut", aldus Tesselaar in de catacomben van De Vijverberg. "Ik kan het niet anders verwoorden. Tijdens de eerste helft krijgen we lullig de 1-0 tegen, al zetten zij wel goed druk en zaten ze kort op ons. We maken vlak voor de rust goed de 1-1 en we houden het vervolgens achterin tot de rust dicht. We hebben even het tempo eruit gehaald."

De linksback van de Doetinchemmers had in de tweede helft maar één doel voor ogen: winnen. "We willen hier voor het eigen publiek gewoon winnen. We hebben die drie punten hard nodig. Ik denk dat het er echt in heeft gezeten. De eerste vijftien minuten na rust komen we goed uit de kleedkamer. We krijgen twee hele grote kansen, maar die maken we niet. En dan sluipt er toch wat in de ploeg. Iets wat er gewoon uit moet. Dan krijgen we de 2-1 tegen. En daarna volgt – zoals wel vaker dit seizoen – gelijk wéér een doelpunt tegen. Daar moet iets aan gedaan worden", aldus Tesselaar, die ook over zijn eigen spel ontevreden was. "Als ik verlies, dan vind ik het kut."

Schotland

De 26-jarige Tesselaar begon zijn carrière in Nederland bij AZ en Telstar, maar was de afgelopen vier jaar actief in Schotland. Na één jaar St. Mirren vertrok de linksback naar Kilmarnock. Het afgelopen seizoen speelde Tesselaar wederom voor St. Mirren. "Ik heb het daar heel erg naar mijn zin gehad. Daarom heb ik er ook vier jaar gezeten. Ik heb een heel leuk eerste seizoen gehad bij St. Mirren. We eindigen als achtste van de twaalf teams in de Schotse competitie. Dat was  voor St. Mirren de beste prestatie van de afgelopen 27 jaar. Ik ging daar heel goed weg. Ik ben toen naar Kilmarnock vertrokken en daar heb ik twee jaar gezeten. Daarna kon ik terugkeren bij St. Mirren", aldus Tesselaar, die een aantal mooie herinneringen heeft aan Schotland. "Spelen op Celtic Park (tegen Celtic, red.), spelen op Ibrox (tegen Glasgow Rangers, red.). In een hele belangrijke wedstrijd vorig seizoen de belangrijke 2-2 (tegen Ross County, red.) scoren. Dat zijn toch wel de mooie momenten."

Nieuw avontuur

Tesselaar zat afgelopen zomer zonder club. De verdediger was na vier jaar Schotland toe aan een nieuwe uitdaging. "Ik had het daar na vier jaar wel gezien", vervolgt Tesselaar zijn verhaal. "Ik heb een leuke tijd daar gehad, maar ik was wel toe aan wat anders." Midden augustus tekende de verdediger een contract voor één seizoen bij de Achterhoekers. "De Graafschap was op zoek naar een linksback en ik was op zoek naar een club. Eén plus één is twee", aldus Tesselaar, die ondanks de vijf nederlagen op rij positief blijft. "Ik hoop hier dit seizoen ook een leuke periode tegemoet te gaan. Alles kan nog."

Door: Jurre Hermans

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner