13.09.2015 22:06

Uitblinker Karsdorp: "Ik wilde per se spelen"

De jonge Rick Karsdorp (l.) verdedigt de ervaren Nick van der Velden (r.) tijdens de wedstrijd Feyenoord - Willem II. (13-09-2015)
De jonge Rick Karsdorp (l.) verdedigt de ervaren Nick van der Velden (r.) tijdens de wedstrijd Feyenoord - Willem II. (13-09-2015)

Rick Karsdorp kampte de afgelopen weken met liesklachten, maar tegen Willem begon de twintigjarige Feyenoorder 'gewoon' op de rechtsback. In De Kuip was niet te merken dat hij de laatste tijd niet fit was. Sterker nog: Karsdorp was één van de beteren op het veld.

Met een assist op Eljero Elia had Karsdorp een belangrijk aandeel in de 1-0 overwinning op de Tilburgers. "In de jeugd ben ik natuurlijk altijd middenvelder geweest en daarom gewend om vooruit te spelen. Dat kwam vandaag goed van pas, zeker omdat we in die fase teveel breed speelden. Dat ik belangrijk kon zijn met een assist, geeft natuurlijk een heel goed gevoel", zegt hij op de clubwebsite van Feyenoord.

Karsdorp dankt de medische staf dat hij mee kon doen tegen Willem II. "Zij hebben mij direct na de uitwedstrijd tegen PSV onder handen genomen en zo helemaal klaargestoomd. Ik wilde zelf per se spelen en nadat ik vrijdag en zaterdag zonder problemen met de groep had meegetraind, wist ik dat het goed zat."

Ondanks de zege op Willem II was de jonge rechtsback niet helemaal tevreden over wat Feyenoord zondag liet zien. "We begonnen zowel voor als na rust goed en creëerden ook kansen, maar er zaten ook fases tussen dat we het moeilijk hadden. Ook kon Willem II soms de bal rustig rondspelen, dat mag hier in De Kuip niet gebeuren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner