14.09.2015 10:35

Gio kiest niet: "Bekijken het per wedstrijd"

Bilal Başaçıkoğlu of Eljero Elia. Wie wordt de linksbuiten van Feyenoord? Giovanni van Bronckhorst laat die discussie nog open. De oefenmeester van de Rotterdammers bekijkt van wedstrijd tot wedstrijd wat zijn beste optie is.

Tegen Willem II viel Elia in en scoorde binnen tien minuten na zijn invalbeurt de 1-0. Dat was direct de winnende treffer. "Het is mooi om iemand als Elia te kunnen brengen", zegt Giovanni van Bronckhorst tegen De Telegraaf. "Hij is zo gretig en iemand met de kwaliteiten om het verschil te kunnen maken. Vervolgens doet hij dat ook nog eens."

Door die treffer lijkt Elia rijp te zijn voor een basisplaats. Başaçıkoğlu lijkt naar de bank te moeten verhuizen. Van Bronckhorst weigert nu al een keuze te maken. "Voor elke wedstrijd weeg je af met welke basiself je denkt de wedstrijd te kunnen winnen. Tot dusver verdiende Bilal mijn vertrouwen en maakte hij dat bijna altijd waar. Als iemand zich laat gelden als Elia nu, met zo’n drive, dan is het duidelijk dat hij voor concurrentie zorgt. In de loop van de week zullen we zien wat het beste strijdplan is om Roda JC te verslaan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner