14.09.2015 13:46

Woudenberg blij met basisdebuut bij NEC

Lukas Woudenberg (l.) en Henk Dijkhuizen (r.) moeten achter de bal aan tijdens het competitieduel Roda JC Kerkrade - NEC Nijmegen. (12-09-2015)
Lukas Woudenberg (l.) en Henk Dijkhuizen (r.) moeten achter de bal aan tijdens het competitieduel Roda JC Kerkrade - NEC Nijmegen. (12-09-2015)

Feyenoord-huurling Lucas Woudenberg heeft een goed gevoel overgehouden aan zijn basisdebuut. De linksback stond afgelopen weekend voor het eerst in de basis bij NEC Nijmegen. 

"De eerste helft ging het goed", vertelt Woudenberg an Omroep Gelderland. "Zij speelden 4-4-2 en ik had de ruimte op links in balbezit. Dat ging goed. Na rust zaten er wat slordige momentjes bij. Maar ik had er een goed gevoel bij. Al met al waren wij de betere ploeg en met een beetje geluk hadden wij gewonnen. Verrassend misschien wel dat ik erin stond. Ik heb in de interlandperiode goed kunnen wennen aan de trainers, de jongens en de omgeving. Op de training word ik ook als centrumverdediger gebruikt. Dat kan ik ook, maar mijn echte positie is linksback."

"We stonden goed als een blok en in de coaching zaten we goed", vervolgt de verdediger. "We hadden in de tweede minuut met die bal op de paal al voor kunnen komen. Maar we domineerden wel. Weinig kansen, maar we gaven ook bijna niks weg. Voorin was er wat te weinig diepgang. Er had hier meer ingezeten, maar al met al ben ik best tevreden met een punt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner