15.09.2015 09:47

Van Breukelen lovend over Twente-doelman

Joël Drommel debuteert namens FC Twente tijdens het competitieduel met Ajax. (12-09-2015)
Joël Drommel debuteert namens FC Twente tijdens het competitieduel met Ajax. (12-09-2015)

Hans van Breukelen, in het verleden onder meer doelman van PSV, is gecharmeerd van Joël Drommel. De sluitpost debuteerde afgelopen weekend namens FC Twente tegen Ajax.

Drommel veroorzaakte een strafschop, waardoor Ajax op gelijke hoogte kon komen. "Als je voor de bal gaat en mist, dan is het tegenwoordig in 99 procent van de gevallen een strafschop", vertelt Van Breukelen aan het Algemeen Dagblad. "Spitsen profiteren daarvan door hun been in je te haken. En Yaya Sanogo ging zelfs daardoor als liggen."

"Ik neem het mezelf kwalijk. Maar ik ben jong, ik moet dit in mijn bagage stoppen", zei Drommel onlangs over zijn fout. Volgens Van Breukelen heeft Drommel de juiste mentaliteit. "Hij gaat vast nog wel een ketser maken", vervolgt Van Breukelen. "Daar moet je dan een 'goede' fout van maken, door je af te vragen: wat kan ik hiervan leren? Nu is hij nog nieuw en mag hij best een foutje maken. Als hij het een aantal wedstrijden goed doet onder de lat, worden de verwachtingen echter steeds hoger. Maar dat is de buitenwereld. Daar moet je met je rug naar toe gaan staan. Hij moet zichzelf blijven. Het lef, dat die jongen liet zien, zit blijkbaar in hem. Anders had hij niet zo kunnen spelen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner