16.09.2015 13:47

Chelsea-talent heeft geduld: "Het komt wel"

Dominic Solanke viert zijn eerste treffer in het shirt van Vitesse tijdens het competitieduel met SC Cambuur. (30-08-2015)
Dominic Solanke viert zijn eerste treffer in het shirt van Vitesse tijdens het competitieduel met SC Cambuur. (30-08-2015)

De achttienjarige Dominic Solanke heeft nog geen basisplaats weten te veroveren bij Vitesse, maar de jonge Engelsman heeft geduld.

"Reserve zitten is wel nieuw voor me", aldus de spits tegenover Voetbal International. "Of ik klaar ben voor een basisplaats? Dat moet de trainer beoordelen. Natuurlijk wil ik starten, maar ik heb geduld. Het komt wel. Het is een hoog niveau, best een grote stap voor een jeugdspeler. Ik kom dan wel van Chelsea, maar ben deze week net achttien geworden. Ik denk dat voor een speler van mijn leeftijd het Nederlandse voetbal heel goed is."

Solanke wil doorbreken bij Chelsea, maar is blij dat hij het nu kan laten zien bij Vitesse. "Ik heb geen leeftijd in mijn hoofd waarop ik in het eerste van Chelsea wil spelen. Dit seizoen hoop ik bij Vitesse veel minuten te maken. Ik ben blij dat ik de kans krijg om me hier te ontwikkelen. Ik vind het ook een eer dat Chelsea heeft bepaald dat mijn uitleenperiode aan Vitesse een betere stap is dan een verhuur aan een lager spelende Engelse club. Ik heb gekozen voor Vitesse omdat ik hier echt kan laten zien wat ik kan."

Aankomend weekend speelt Vitesse tegen De Graafschap. Solanke hoopt dan weer te scoren voor de Arnhemmers. "Ik hoop het. Ik had mijn eerste treffer, tegen SC Cambuur, graag een vervolg gegeven in Utrecht. Ik wil altijd scoren, dat had ik als kleine jongen al. En maak ik zelf geen doelpunt, dan laat ik een ploeggenoot scoren. De aanvallende spelers om mij heen weten dat ik een bal kan vasthouden en kan afleggen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner