16.09.2015 16:57

Eis van vier duels schorsing tegen Elia

Eljero Elia maakt speelminuten tijdens Jong Feyenoord - Jong VVV/Helmond Sport. (18-08-2015)
Eljero Elia maakt speelminuten tijdens Jong Feyenoord - Jong VVV/Helmond Sport. (18-08-2015)

De rode kaart die hij maandag kreeg in de wedstrijd van Jong Feyenoord tegen Jong Cambuur kan aanvaller Eljero Elia duur komen te staan. De aanklager betaald voetbal heeft hem een schikkingsvoorstel gedaan van vier wedstrijden schorsing waarvan één voorwaardelijk.

Volgens de aanklager was er sprake van een gewelddadige handeling van Elia tegenover een speler van SC Cambuur. Op basis van de verklaringen van betrokkenen heeft de aanklager zijn eis geformuleerd, liet de KNVB woensdag weten.

Elia heeft tot donderdagochtend 10.00 uur de tijd om te reageren op het schikkingsvoorstel. Indien hij akkoord gaat, is hij pas weer beschikbaar voor de Rotterdamse hoofdmacht nadat het beloftenteam drie officiële wedstrijden heeft gespeeld. Volgens verdediger Berend Schootstra van Cambuur zou Elia een kopstoot aan hem hebben uitgedeeld. "Rood was terecht", liet hij woensdag in AD Sportwereld weten.

Elia maakte zondag in de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen Willem II als invaller de winnende treffer (1-0) en hoopt al enige tijd op een basisplaats.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner