17.09.2015 11:15

Ramselaar opnieuw in Team van de Week

Voetbal.com biedt de bezoeker in het huidige voetbalseizoen een nieuwe dienst aan. Vanaf de eerste speelronde van de Eredivisie komen wij met een Team van de Week en houden we een individuele spelersranking bij.

Zoals elke week becijferen Voetbal.com, De Telegraaf, Voetbal International en het Algemeen Dagblad de spelers van de Eredivisie. We zien veel koppeltjes terugkomen in het team van de week van Eredivisie speelronde vijf. Opvallend genoeg is FC Utrecht het best vertegenwoordigd met drie spelers. Nacer Barazite speelde een prima wedstrijd tegen Vitesse. Ook het duo Timo Letschert en Bart Ramselaar zijn opgenomen in het team van de week en dat is niet voor het eerst, want vorige week werden ze ook geselecteerd voor het team van de week. Daarbij behoort Bart Ramselaar nu zelfs voor de derde achtereenvolgende keer tot het team van de week. De Utrechters wisten dus afgelopen weekend opnieuw te imponeren, een teken dat de spelers in vorm zijn

Niet geheel verrassend zien we ook Luuk de Jong en Jeffrey Bruma terug. PSV wist immers met 0-6 te winnen van SC Cambuur in Leeuwarden, waarbij De Jong de grote man was met drie doelpunten. Ook Lars Veldwijk scoorde afgelopen weekend een hattrick. Hij krijgt deze speelronde het hoogste cijfer toegekend: een acht. Veldwijk scoorde drie keer namens PEC Zwolle tegen zijn oude club Excelsior. Bij het tweede doelpunt van Veldwijk, kwam de assist van de voet van Ouasim Bouy. De huurling van Juventus maakte zijn competitiedebuut voor de Zwollenaren in de basis en ook hij werd geselecteerd voor het team van de week.

Op het middenveld zien we Hedwiges Maduro en Simon Tibbling terug. De middenvelders van FC Groningen wisten de Derby van het Noorden te winnen van sc Heerenveen. De twee Groningers waren de drijvende kracht op het middenveld, waarbij Tibbling één assist voor zijn rekening nam. De laatste twee plekken in het team van de week van speelronde vijf van de Eredivisie zijn voor Rick Karsdorp en Kostas Lamprou. Beide spelers namen deel aan de wedstrijd Feyenoord – Willem II, waarbij eerstgenoemde als winnaar uit de bus kwam. Lamprou hield lang zijn doel schoon, totdat Eljero Elia op aangeven van Rick Karsdorp Feyenoord naar de overwinning schoot.

Ondanks het ontbreken van Oussama Tannane in deze editie van het team van de week, is de Heraclied volgens de Nederlandse media nog steeds de beste speler van de Eredivisie. PSV'er Andrés Guardado staat niet ver achter Tannane op een tweede plaats. De tot drie wordt compleet gemaakt door een gedeelde positie: Bram Castro (Heracles Almelo) en Lars Veldwijk (PEC Zwolle). Bekijk de gehele spelersranking hier

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner