17.09.2015 16:41

Tip voor spelers: "Niet naar Griekenland"

FC Groningen presenteert Hedwiges Maduro als nieuwe speler. (26-08-2015)
FC Groningen presenteert Hedwiges Maduro als nieuwe speler. (26-08-2015)

Danny Hoesen en Hedwiges Maduro speelden in het nabije verleden in Griekenland, maar beide spelers adviseren om daar als Nederlander niet heen te gaan.

"Ontevredenheid kan zo omslaan in geweld", opent Hoesen in het Algemeen Dagblad. De spits geeft toe dat hij zich af en toe niet veilig voelde toen hij voor PAOK Saloniki speelde. "Soms was ik bang voor een wedstrijd, want je kunt zo een fles tegen je kop krijgen. Alles in Griekenland gaat met meer temperament. Ook de directeuren van clubs zijn in staat om met elkaar te vechten. Het is bizar."

Maduro speelde bij dezelfde club en vult zijn collega van FC Groningen aan. "Vorig seizoen werden er opeens twee clubs uit de competitie gehaald en door supportersrellen werd de league drie keer stilgelegd", aldus de ervaren middenvelder die ook aangeeft dat het beleid van Griekse clubs niet stabiel is. "Dan willen ze in één keer een jonge Griek, of iemand die meer kan bikkelen. Nederlanders moeten zich aanpassen aan de Griekse spelopvatting. Wij zijn positiespel gewend, zij spelen meer vechtvoetbal. Alles draait om het resultaat. Als je goed voetbalt maar niet wint, word je uitgescholden."

Zaakwaarnemer Frank Schouten is dan duidelijk tegenover zijn spelers. Hij adviseert om niet naar Griekenland te gaan om daar als profvoetballer te slagen. "De meeste Griekse clubs bieden spelers geen stabiliteit qua speeltijd en salaris. Een overstap naar Griekenland brengt ellende met zich mee. Als je kan accepteren dat een voorzitter de kleedkamer in loopt, maar niet je salaris overmaakt, dan is het een optie."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner