18.09.2015 16:27

Padt klaar voor AZ: "De knop moet snel om"

FC Groningen slaagde er donderdag niet in om te stunten tegen Olympique Marseille. De Fransen wonnen in de Euroborg - vrij eenvoudig - met 0-3. Doelman Sergio Padt meent dat er weinig tijd is om te treuren.

Zondag staat voor de Groningers alweer de volgende wedstrijd op het programma: een thuisduel met AZ. "Het is niet anders en over het algemeen heb je tijdens de training een hogere belasting dan tijdens de wedstrijd. Wel kost de concentratie veel energie. Wanneer we verliezen ben ik vaak wel moe, als we winnen juist heel druk", zegt Padt op de clubwebsite van FC Groningen.

Padt erkent dat de wedstrijd tegen Olympique Marseille niet zijn meest gelukkige duel was. "Daar kan ik wel wakker van liggen. Ik ben heel kritisch op mezelf, dan haal ik het maximale uit mijn kunnen en vind dat ik die derde tegengoal had moeten hebben. Daarmee heb ik mijn team benadeeld al is het ook geregeld andersom geweest. De knop moet snel om en zondag hebben we een herkansing tegen AZ."

Net als FC Groningen verloor tegenstander AZ donderdag ook in de Europa League. "Het is dus geen excuus dat we Europees hebben gespeeld. AZ heeft deze zomer veel ingeleverd, maar hebben daar goed op ingespeeld. Ze hebben in Vincent Janssen een goede spits gehaald en met Jop van der Linden iemand die een goede vrije trap kan nemen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner