18.09.2015 17:28

Utrecht mogelijk zonder Kum tegen Willem II

Het is nog even afwachten of FC Utrecht zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen Willem II een beroep kan doen op Chris Kum. De verdediger heeft liesklachten. Coach Erik ten Hag kan in ieder geval niet beschikken over het al langer uitgeschakelde tweetal Ruud Boymans en Jeff Hardeveld.

Ten Hag weet dat Willem II onder druk staat. De Tilburgse ploeg van coach Jurgen Streppel won dit seizoen nog niet. "Zij zullen agressief de strijd aangaan. Wij moeten dat dus ook doen", weet Ten Hag. De trainer vindt Willem II wel een goede ploeg. "Zowel verdedigend als opbouwend. Ze hebben een relatief laag aantal tegentreffers, terwijl ze toch al uit tegen bijvoorbeeld Feyenoord en Ajax hebben gespeeld. Het is moeilijk om kansen tegen Willem II te creëren. Ze hebben veel voetballend vermogen van achteruit. Dat moeten wij verstoren om de wedstrijd onder controle te krijgen."

Bij Willem II is spits Richairo Živković er vanwege een hamstringblessure niet bij. De van Ajax gehuurde spits viel vorige week tegen Feyenoord uit. Zijn positie in de spits werd toen ingenomen door middenvelder Erik Falkenburg.

ANP/Voetbal.com

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner