19.09.2015 09:31

N'Kufo naar Twente om transfer te bespreken

Vijf jaar geleden vertrok hij bij FC Twente, maar binnenkort is Blaise Nkufo voor even terug bij de club waar hij zeven seizoenen onder contract stond. De Zwitser heeft zijn naam inmiddels verbonden aan een voetbalacademie en daar wil FC Twente mee handelen.

De Eredivisionist had de afgelopen weken namelijk testspeler Olivier Kingue rondlopen op de trainingen en de Kameroener maakte veel indruk in Enschede. Het is zelfs heel goed mogelijk dat de fysiek sterke verdediger zo snel mogelijk een contract krijgt aangeboden en kan debuteren in het eerste elftal van FC Twente. De club zat al niet ruim in centrale verdedigers en zag afgelopen maand Giorgios Katsikas langdurig wegvallen.

Nkufo is zaterdag in Nederland om de deal met FC Twente rond te maken. Omdat Kingue geen officiële werkgever heeft in de vorm van een voetbalclub, kan de mandekker ook buiten de transferperiode worden overgenomen. Het financiële plaatje wordt echter wel lastig, aangezien Kingue niet uit Europa komt. Voetbalregels bepalen dat negentienjarige spelers buiten Europa minimaal 382.000 euro moeten verdienen.

Nkufo stond zeven jaar onder contract bij FC Twente en scoorde ruim honderd keer in het shirt van de club. De spits sloot zijn avontuur bij FC Twente af met de landstitel in het seizoen 2009/2010.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner