20.09.2015 09:16

Een wereld van verschil bij Heracles Almelo

Na de winst op PSV is Heracles Almelo voorlopig koploper in de Eredivisie. De formatie uit Overijssel stunt in de openingsfase van het seizoen en is daarbij het tekenden voorbeeld van hoe anders het kan lopen in één jaar.

Momenteel staat Heracles Almelo op vijftien punten na zes wedstrijden, met een doelsaldo van vijftien doelpunten voor en vijf tegen. Daarmee heeft het bijvoorbeeld een beter doelsaldo dan Ajax, PSV en Feyenoord, waarbij de Amsterdamse en Rotterdamse ploeg nog een zesde wedstrijd moet spelen. Desalniettemin is het feest in Almelo, aangezien de situatie een vorig seizoen compleet anders was.

In het voetbaljaar 2014/2015 stond Heracles Almelo namelijk stijf onderaan na zes speelrondes. De Almeloërs wisten geen enkel punt te pakken in de eerste zes duels en kregen maar liefst zestien doelpunten om de oren. Zelf was de ploeg maar vier keer trefzeker, resulterend in een heel matig doelsaldo en nul punten. FC Twente, toentertijd de nummer zeventien, had vier punten, waardoor de situatie van Heracles Almelo uiterst uitzichtloos leek.

Uiteindelijk kwam het allemaal goed in Almelo. De ploeg speelde niet de pannen van het dak, maar wist directe degradatie te ontlopen en hoefde zelfs geen degradatievoetbal te spelen. Hoe anders is het nu. De voorsprong op de hekkensluiter van de Eredivisie, De Graafschap, bedraagt maar liefst vijftien punten. De Superboeren spelen zondag nog een wedstrijd tegen Vitesse, maar als deze zonder zege of gelijkspel wordt afgesloten, begint de situatie verdacht veel op die van Heracles Almelo in het vorige seizoen te lijken. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner