20.09.2015 10:30

Engelaar stopt: "Er mentaal wel klaar mee"

Orlando Engelaar maakte deze maand bekend dat hij niet meer op zoek ging naar een nieuwe club en dus stopte als profvoetballer. De middenvelder, oud-speler van onder andere NAC Breda en FC Twente, kon nog wel voor een nieuw avontuur gaan, maar er kwamen geen interessante clubs.

"Qua fitheid had het nog wel gekund, maar er kwamen geen clubs meer waar ik graag naartoe wilde", geeft de oud-middenvelder toe aan De Tafel van Kees. "Ik was er mentaal ook wel klaar mee", is Engelaar eerlijk in het programma van FOX Sports.

Engelaar begon zijn carrière bij NAC Breda en kwam via KRC Genk terecht bij FC Twente. In het elftal van de Tukkers verdiende de middenvelder de overstap naar Schalke 04, waar hij met zijn fysieke spel tot 25 competitiewedstrijden kwam. In 2009 keerde hij terug naar Nederland, om vervolgens vier jaar te voetballen voor PSV. Na een uitstapje richting Australië keerde hij terug naar FC Twente, waar hij op 17 mei 2015 zijn laatste wedstrijd in zijn profcarrière speelde. Engelaar was in dat duel trefzeker tegen sc Heerenveen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner