20.09.2015 17:20

Kuyt ziet genoeg progressie bij Feyenoord

Dirk Kuyt liet de vraag even op zich inwerken. Of hij had gedacht dat Feyenoord verder zou zijn, werd hem zondag na het teleurstellende gelijkspel tegen Roda JC (1-1) gevraagd. "Ach, het ligt zó dicht bij elkaar", zei de 35-jarige aanvaller na enige bedenktijd.

"Als ik in blessuretijd die bal had ingekopt, hadden we hier heel anders gestaan. Details maken het verschil. Natuurlijk willen we meer, maar ik ben zeker niet ontevreden over onze ontwikkeling."

Wie puur naar de cijfers kijkt, ziet dat Feyenoord de beste seizoensstart in jaren beleeft. Met dertien punten uit zes wedstrijden doet de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst bovenin mee. Alle overwinningen kwamen echter pas in de slotfase tot stand, vaak dankzij invallers. Het veldspel van de ploeg die deze zomer zo fors werd versterkt, voldoet nog niet aan de verwachtingen.

"Zo slecht is het ook weer niet, maar Rotterdammers zijn altijd kritisch", weet Kuyt. "Wij willen ons ook elke week verbeteren. Het is een kwestie van tijd totdat het gaat draaien. Natuurlijk hoopte ik dat het er tegen Roda JC uit zou komen. We wilden alleen steeds iets te geforceerd de beslissende bal spelen, daardoor waren we 'm steeds snel kwijt. We zijn aan een proces bezig waarin we als Feyenoord groeien. Ik heb er alle vertrouwen in dat het gaat lukken."

Kuyt wees even fijntjes op de kansen die Feyenoord in Kerkrade nog kreeg tijdens het slotoffensief. "Jens Toornstra raakte de bal net niet goed, Bilal Başaçıkoğlu kopte over en ikzelf op de lat. We hadden de drie punten dus uit het vuur kunnen slepen. Ik ben er doodziek van dat die bal er niet in ging. Anders waren we met een goed gevoel terug naar Rotterdam gegaan."

De Rotterdamse aanvoerder benadrukt wekelijks dat punten halen het belangrijkste is. Goed voetbal komt dan volgens Kuyt vanzelf. Die progressie bij Feyenoord verloopt echter traag, al ziet de immer positieve Katwijker dat zelf anders. "Ik vind de media soms wel erg kritisch. Van de eerste vijf wedstrijden wonnen we er vier. En uit die verloren wedstrijd tegen PSV hadden we volgens mij ook meer kunnen halen."

"Tevreden ben ik niet, maar we hebben het toch aardig op orde. Al moeten we ons, ondanks deze goede start, blijven verbeteren. We willen heel graag, maar spelen daardoor soms te gehaast. Het is zaak beter te doseren, langer de bal in de ploeg houden, niet te snel die beslissende pass te willen geven. Als dat lukt, wordt het een heel mooi seizoen voor Feyenoord."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner