21.09.2015 13:36

Update: Utrecht akkoord met schorsing Haller

Sébastien Haller baalt tijdens het competitieduel Feyenoord - FC Utrecht. (08-08-2015)
Sébastien Haller baalt tijdens het competitieduel Feyenoord - FC Utrecht. (08-08-2015)

De KNVB heeft een schikkingsvoorstel verstuurd richting FC Utrecht. Het gaat om de rode kaart van Sébastien Haller. De Franse spits kreeg rood in het duel met Willem II en wordt daar voor vervolgd.

De voetbalbond heeft een voorstel gestuurd van drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. Haller kreeg zaterdagavond de rode kaart, nadat hij een tegenstander van Willem II na trapte. De spits van FC Utrecht gebruikte vervolgens Twitter om zijn excuses aan te bieden aan de fans. "Het spijt me, het was een domme actie van me", zo schreef hij via dat kanaal.

De KNVB gebruikt hetzelfde kanaal om bekend te maken dat het Haller voor drie wedstrijden wil schorsen, waarvan één voorwaardelijk. Deze straf is nog niet officieel. FC Utrecht kan nog in beroep gaan tegen de geëiste straf. Daardoor kan de uiteindelijke schorsing hoger of lager uitvallen.

Update: 21-09-2015 13:36:

Haller is definitief geschorst. FC Utrecht maakt via de officiële kanalen bekend dat het akkoord gaat met de schorsing voor de Franse spits. De aanvaller zal daardoor midweeks tijdens het bekerduel met ONS BOSO Sneek niet in actie komen. Ook mist Haller aankomend weekend het competitieduel met SC Cambuur.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner