21.09.2015 15:46

Lodeweges wil de boel snel op de rit krijgen

SC Heerenveen-trainer Dwight Lodeweges kijkt toe tijdens NEC Nijmegen - sc Heerenveen. (19-09-2015)
SC Heerenveen-trainer Dwight Lodeweges kijkt toe tijdens NEC Nijmegen - sc Heerenveen. (19-09-2015)

SC Heerenveen-trainer Dwight Lodeweges wil de boel snel weer op de rit krijgen. De oefenmeester zag Heerenveen onlangs twee duels op rij kansloos verliezen.

"We moeten het weer op de rit krijgen", aldus Lodeweges op de clubsite van de Friezen. Lodeweges heeft de wedstrijd tegen NEC Nijmegen goed geanalyseerd. "Zoals we trouwens altijd doen,’’ aldus Lodeweges, die tot de conclusie is gekomen dat Heerenveen niet compact genoeg speelt. "We spelen veel te groot."

"Des te kleiner de ruimtes, des te makkelijker je kunt verdedigen", vervolgt de coach. "En als je goed staat, kom je op de juiste plekken in balbezit en ben je eerder bij het doel van de tegenstander", aldus Lodeweges, die na twee nederlagen weer eens wil winnen. "Dit is niet leuk, het moet gewoon ophouden."

"Deze groep is gretig en traint hard, maar als je steeds een stap te laat bent ontstaat je onzekerheid. Dan gaan spelers te veel nadenken en dat moet je juist niet hebben", aldus Lodeweges, die midweeks NAC Breda treft in de beker. De Bredanaars hebben onlangs veel punten laten liggen in de Jupiler League. "Ik verwacht daarom een tot op het bot gemotiveerd NAC."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner