21.09.2015 20:47

Hake hoopt met Olaitan op een Necid-scenario

Michael Olaitan doet zijn beklag bij de scheidsrechter nadat hij is neergelegd in de wedstrijd SC Cambuur - FC Twente. (19-09-2015)
Michael Olaitan doet zijn beklag bij de scheidsrechter nadat hij is neergelegd in de wedstrijd SC Cambuur - FC Twente. (19-09-2015)

Voor de doelpunten gokt FC Twente dit seizoen op de Nigeriaan Michael Olaitan. De gehuurde spits wist het net nog niet te vinden in zijn eerste vijf competitiewedstrijden, maar FC Twente-trainer René Hake blijft vertrouwen houden in hem, want hij herkent de situatie van Olaitan.

De interim-trainer was vorig seizoen actief bij PEC Zwolle en zag toen Tomáš Necid naar de club komen. De Tsjechische spits kwam pas na tien wedstrijden op dreef en scoorde uiteindelijk aan de lopende band voor de club. "Ik zeg niet dat het dezelfde spelers zijn, maar toen Necid binnenkwam in Zwolle had hij ook lang niet gespeeld", kijkt Hake terug naar zijn spits van vorig seizoen.

"We bleven hem desondanks opstellen, hielden vertrouwen in hem. Op trainingen zien we dat Michael steeds beter wordt. Nu nog in de wedstrijden. Hij weet zelf als geen ander dat het beter moet", gaat de trainer van FC Twente verder tegenover De Telegraaf. 

Olaitan speelde in het shirt van Olympiakos enkele prima wedstrijden, maar raakte in Griekenland op het tweede plan nadat hij het bewustzijn verloor tijdens een wedstrijd. Bij FC Twente mag hij proberen zijn voetbalbenen weer vinden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner