21.09.2015 21:33

Nienhuis mag zich revancheren in de beker

Leonard Nienhuis raakte vroeg in het seizoen zijn plek onder de lat bij SC Cambuur kwijt aan Harm Zeinstra, maar de goalie krijgt een tweede kans in Friesland. Trainer Henk de Jong kiest voor Nienhuis in de tweede ronde van het bekertoernooi.

De Friese formatie neemt het op tegen landskampioen PSV en Nienhuis verdedigt dan het doel. "Leonard gaat morgen keepen", verzekert hij de fans van SC Cambuur op de clubwebsite. "Ik moet hem alle credits geven, hij heeft zich na de keeperswissel zeer collegiaal en professioneel opgesteld en doet er alles aan om zich terug te knokken."

Deze mentaliteit heeft Nienhuis ook wat opgeleverd, aangezien hij ook de resterende duels in de KNVB beker mag keepen, mits SC Cambuur PSV verslaat in de tweede ronde. "In de bekerwedstrijden zal Leonard daarom ons doel verdedigen."

Trainer De Jong geeft verder aan dat hij zijn formatie op meerdere posities gaat wijzigen, aangezien de oefenmeester zuinig is op zijn spelers. "We moeten verder kijken dan het duel van morgen, het seizoen is nog lang. De opstelling gaat er dan ook anders uit zien dan afgelopen zaterdag, maar dat is helemaal niet erg."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner