21.09.2015 21:46

Flinke puzzel voor Cocu in de KNVB beker

Phillip Cocu staat voor een klein dilemma in het Nederlandse bekertoernooi. De trainer van PSV neemt het aankomende dinsdag in eigen huis op tegen SC Cambuur, maar heeft vooral op het middenveld personele problemen.

Andrès Guardado valt langdurig geblesseerd weg, terwijl Davy Pröpper uit zijn periode bij Vitesse een schorsing meenam naar Eindhoven, waardoor hij ook niet inzetbaar is tegen de Friese Eredivisionist. Pröpper kreeg in de vorige editie van de KNVB beker twee gele kaarten in dienst van Vitesse en is daardoor automatisch geschorst voor de eerstvolgende wedstrijd in het bekertoernooi. Hierdoor moet PSV het zonder twee basiskrachten stellen in de tweede ronde van het bekertoernooi.

Hoogstwaarschijnlijk gaat Cocu tegen SC Cambuur een beroep doen op Stijn Schaars. De ervaren middenvelder speelde vorig seizoen maar twee wedstrijden in de hoofdmacht vanwege blessureleed, maar is inmiddels weer fit. De 31-jarige voetballer heeft echter weinig wedstrijdritme, aangezien hij dit seizoen in totaal nog maar dertig officiële speelminuten maakte in het shirt van PSV. Naast Schaars komen naar verwachting Adam Maher en Jorrit Hendrix te staan.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner