22.09.2015 12:05

Streppel op zijn hoede: "Cijfers liegen niet"

Willem II-trainer Jurgen Streppel is aan het woord tijdens de persconferentie na afloop van het competitieduel Willem II - FC Utrecht. (19-09-2015)
Willem II-trainer Jurgen Streppel is aan het woord tijdens de persconferentie na afloop van het competitieduel Willem II - FC Utrecht. (19-09-2015)

Willem II-trainer Jurgen Streppel gaat niet uit van een makkelijke bekerwedstrijd tegen DOVO. De Tilburgers gaan dinsdagavond op bezoek bij de hoofdklasser uit Veenendaal.

De afgelopen jaren werd Willem II vaak verrast door amateurclubs. Vorig seizoen verloor men van Deltasport (2-1, red.), terwijl het jaar daarvoor Excelsior '31 met dezelfde cijfers te sterk was. Ook tijdens het seizoen 2011/2012 verloor Willem II van amateurs. Harkemase Boys was na verlenging met 4-2 te sterk voor de Tilburgers. Tussendoor werd er ook nog verloren van FC Dordrecht.

"We kunnen eromheen draaien, maar de cijfers liegen niet", aldus Streppel in gesprek met Omroep Brabant. "Het waren wedstrijden die we hadden moeten winnen, zeker die tegen de amateurclubs. Misschien was er te weinig wedstrijdspanning, of juist te veel. We willen tegen DOVO in elk geval een ronde verder komen, laat dat duidelijk zijn."

Hans Kraay jr. is trainer bij DOVO. Streppel weet dat hij DOVO daardoor niet moet onderschatten. "Hans is een trainer die het in het bekertoernooi altijd goed doet. Ze zullen gebrand zijn op een stunt. Dat wordt dus een hectisch avondje, daar in Veenendaal. Maar wij willen natuurlijk ook graag winnen. Een goed resultaat is in alle opzichten belangrijk. Vroege uitschakeling betekent namelijk ook dat je geld laat liggen voor de club."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner