22.09.2015 15:01

Oud-talent Feyenoord: "Het was daar een hel"

Tonny Vilhena (l.) duelleert met Jerson Ribeiro (r.) tijdens het oefenduel sc Feyenoord - Feyenoord. (04-07-2015)
Tonny Vilhena (l.) duelleert met Jerson Ribeiro (r.) tijdens het oefenduel sc Feyenoord - Feyenoord. (04-07-2015)

Jerson Ribeiro stond te boek als een groot talent bij Feyenoord, maar is ver afgezakt na zijn avontuur bij het Bulgaarse Etar Veliko Tarnavo. De linkspoot speelt nu bij de amateurtak van Feyenoord.

Nadat hij te licht werd bevonden bij Feyenoord speelde Ribeiro bij FC Dordrecht, SBV Excelsior, Fortuna Sittard en Almere City. Daarna ging hij naar Bulgarije. Na vier maanden eindigde dat avontuur alweer. Etar Tarnovo betaalde hem vier maanden lang niet. Ribeiro speelt nu bij de amateurs van Feyenoord.

Samen met RTV Rijnmond blikt hij snel terug op zijn Bulgaarse avontuur. "Het was een hel. Het was ook een goede les voor mij, want naar zulke landen ga ik niet meer toe", geeft hij aan. "Ik ben nu vooral blij dat ik weer terug ben. Het is alleen jammer dat ik daarna geen profclub heb kunnen vinden."

Ribeiro weet niet goed waar zijn carrière bergafwaarts is gegaan, maar de middenvelder heeft er vrede mee. "Het begon goed in de jeugd en ik had niet verwacht dat het zo zou lopen, maar ja, dat is het leven. Mocht er nog een kans komen en het is iets goeds, dan sta ik daar voor open. Uiteindelijk blijft Feyenoord mijn droomclub."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner