22.09.2015 15:13

AZ met Janssen in afwachting van El Hamdaoui

AZ hoopt een slechte seizoensstart woensdag enigszins te compenseren met winst op VVV in de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi. Trainer John van den Brom zet Vincent Janssen weer in de spits bij het duel in Alkmaar. Ondertussen hoopt de coach binnen een week duidelijkheid te krijgen van Mounir El Hamdaoui over een terugkeer bij AZ. De transfervrije spits traint sinds een week mee met AZ, maar zou de voorkeur geven aan een buitenlandse club.

Verdediger Fernando Lewis is woensdag niet inzetbaar wegens een hamstringblessure die hij zondag opliep in de verloren uitwedstrijd tegen FC Groningen (2-0). Of Alireza Jahanbakhsh fit genoeg is om te spelen is nog niet zeker.

"Dit duel is ideaal om de negativiteit van de nederlaag in Groningen van ons af te spelen", zei Van den Brom die snakt naar meer aanvallers in zijn team. "Dus Vincent Janssen komt erin. Verder zullen we het, op de geblesseerde Fernando Lewis na, veelal hetzelfde houden. We zijn toe aan een goede wedstrijd met een klinkende overwinning."

Van den Brom rekent zich echter nog niet rijk. Hij kent Maurice Steijn, trainer van VVV-Venlo, goed. "Hoe VVV speelt? Hun kwaliteit ligt meer in het aanvallen dan in het verdedigen. We hebben ze nu vier duels op rij bekeken. Ze spelen in een herkenbare opstelling en speelwijze. Dat is iets waar wij ook naar op zoek zijn. En Maurice Steijn kennende, smeedt hij een team dat op resultaat speelt."

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner