22.09.2015 16:12

Hahn loert: "Hongerig naar dat ene moment"

Warner Hahn (l.) en Kenneth Vermeer (r.) lachen op de training. Het lijkt erop dat Hahn een grappig verhaal aan het vertellen is, Vermeer luistert aandachtig. (17-08-2015)
Warner Hahn (l.) en Kenneth Vermeer (r.) lachen op de training. Het lijkt erop dat Hahn een grappig verhaal aan het vertellen is, Vermeer luistert aandachtig. (17-08-2015)

Warner Hahn was vorig seizoen één van de blikvangers van de Eredivisie bij PEC Zwolle, maar verpietert nu op de bank bij Feyenoord. De doelman wacht geduldig op zijn kans.

Vanaf FC Dordrecht maakte hij in 2014 de overstap naar Feyenoord, om vervolgens verhuurd te worden aan PEC. Daar maakte hij indruk, maar bij Feyenoord moet hij nog steeds Kenneth Vermeer voor zich dulden. "De buitenwacht zegt dat het zonde is dat ik niet speel. Vind ik ook, maar op dit moment is het niet anders", zegt hij in gesprek met Metro. "Ik heb het naast me neergelegd en train keihard. Ik ben zo ontzettend hongerig naar dat ene moment waarop ik de kans krijg, dat de rest me gestolen kan worden. Er komt een dag waarop ik aan de bak moet, dán moet ik het laten zien. Dáár, het klaar zijn voor dat moment, haal ik mijn motivatie uit."

Donderdagavond speelt Feyenoord tegen PEC, de club waarmee hij vorig seizoen in De Kuip de bekerfinale verloor. Het duel is ook voor de KNVB-beker. Hahn weet dat de Rotterdammers moeten oppassen. "Nou, reken maar dat ze blij zijn dat ze gelijk in De Kuip tegen Feyenoord starten. Na de halve finale en finale van vorig seizoen is het voor PEC nu direct weer een grote wedstrijd. Vergis je niet – als voetballer van een ‘kleinere’ club is het fantastisch om in De Kuip te voetballen", legt hij uit. "Op een doordeweekse avond, veel mensen op de tribune en aan het einde van de avond weten of je wel of niet door bent."

Een bekerduel in De Kuip, daar wordt Hahn nog wel aan herinnerd. Eric Botteghin (toen FC Groningen) won in de finale van PEC Zwolle, waar Hahn keepte. De twee zijn nu teamgenoten, maar Botteghin is gestopt hem te plagen met de winstpartij. Toch wordt hij er regelmatig aan herinnerd. "Nou, op de muren van de spelerstunnel zijn alle belangrijke wedstrijden die in De Kuip zijn gespeeld vastgelegd. Eric mag er dan over opgehouden zijn, maar er staat nog steeds elke dag op de muur: PEC Zwolle – FC Groningen 0-2. Daar moet nodig een regel met Feyenoord erin onder. Zou mooi zijn als Eric en ik de beker dit jaar samen kunnen pakken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner