22.09.2015 15:57

Boer verdedigt Ajax-doel in bekertoernooi

Diederik Boer verdedigt woensdagavond het doel van Ajax in het bekerduel met De Graafschap. Hij neemt de positie in van Jasper Cillessen, die normaal gesproken niet in actie komt in het toernooi om de KNVB-beker.

Bij Ajax is het de gewoonte dat de tweede doelman in het bekertoernooi mag uitkomen. Cillessen bekijkt het duel tussen de koploper en de hekkensluiter van de eredivisie vanaf de tribune. André Onana zit als tweede doelman op de bank.

Trainer Frank de Boer vertelde dinsdag dat hij meer spelers rust gaat geven. "Een paar jongens hebben kleine pijntjes. Door het volle programma zijn er weinig mogelijkheden om ze rustig te laten herstellen. Deze bekerwedstrijd biedt daar nu gelegenheid voor. Bovendien kunnen spelers die wel heel goed trainen, maar weinig spelen zichzelf laten zien tegen De Graafschap", zei hij.

De Boer gunt mogelijk ook John Heitinga speeltijd. De routinier maakt weer deel uit van de wedstrijdselectie. "Je ziet dat hij stappen maakt. Hij komt eraan. En dat is goed, want hij is niet alleen als opvulling van de selectie gekomen. Hij wil graag laten zien waartoe hij nog in staat is."

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner