22.09.2015 20:21

SC Heerenveen pas laat voorbij NAC Breda

Het was geen beste bekerwedstrijd dinsdagavond, NAC leek wat beter, maar sc Heerenveen stal alsnog de overwinning in Breda. Invaller Henk Veerman slechtte het vonnis met een prachtige lob in de 83e minuut: 0-1. Voor NAC Breda stopt het bekeravontuur, de Friezen gaan naar de derde ronde.

De nummer elf van de Jupiler League tegen de nummer elf van de Eredivisie, oftewel NAC Breda – sc Heerenveen. Beide teams steken niet in de beste vorm in de competitie en hadden dus alle reden om een goed resultaat neer te zetten in het bekertoernooi.

De gastheren begonnen fel maar verdedigden tegelijkertijd via een hecht collectief. Heerenveen had weinig in te brengen en moest waken voor de Bredase counter. Via Elson Hooi en Danny Verbeek werd NAC een aantal keren gevaarlijk. De grootste mogelijkheid in de eerste helft kwam op naam van Joey Suk. De vervanger van topscorer Kevin Brands schoot van afstand op het doel van Erwin Mulder, maar zag zijn harde poging gered worden.

Direct na rust was er een grote kans voor Tarik Kada. De jonge rechtsbuiten schoot echter wat wild voorlangs. De Friezen startten wat beter in het tweede bedrijf dan in het eerste, maar konden dit niet in doelpunten uitdrukken. NAC kreeg een goede mogelijkheid via Mats Seuntjens, maar na zwak verdedigen van Jerry St. Juste verzorgde doelman Erwin Mulder een uitstekende redding. Danny Verbeek krulde even later van buiten het strafschopgebied de bal nog op de buitenkant van de paal.

In de 83e minuut was het eindelijk raak in Brabant. Na een fantastische actie van Sam Larsson wipte invaller Henk Veerman de bal over Jelle ten Rouwelaar: 0-1. Na de late goal incasseerde NAC-aanvoerder Michael Dingsdag ook nog eens direct rood na een harde overtreding, waarna de bekerdroom van NAC een utopie werd. Door de goal van Veerman gaat sc Heerenveen naar de derde ronde van de KNVB beker. NAC Breda kan zich gaan richten op de Jupiler League en is uitgeschakeld.

Door: Koen Larmit

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner