22.09.2015 22:37

PSV trekt aan het langste eind in boeiend duel

PSV heeft dinsdag in de tweede ronde van de KNVB beker SC Cambuur in eigen huis verslagen met 3-2. In een spannende strijd kwamen de Friezen nog bijzonder knap terug van een 2-0 achterstand, maar de ploeg van Phillip Cocu ging er uiteindelijk met de overwinning vandoor.

SC Cambuur begon goed aan de wedstrijd in Eindhoven. De Friezen joegen de bal bij de PSV-defensie af en kwamen met een paar gevaarlijke voorzetten van Mikhail Rosheuvel gevaarlijk voor de goal. Ondanks het vele balbezit was het de thuisploeg die uit het niets op een 1-0 voorsprong kwam. Maxime Lestienne, de gehele wedstrijd gevaarlijk met zijn afgemeten voorzetten, gaf de assist bij de goal van Jürgen Locadia. De corner van de flankspeler werd volledig gemist door een Bartholomew Ogbeche, waardoor Locadia, de vervanger van Luciano Narsingh in de basis, gemakkelijk binnen kon schieten.

Na de goal kwam PSV beter in de wedstrijd en kreeg het twee goede kansen. Eerst was het wederom Lestienne die een goede voorzet afleverde, ditmaal op het hoofd van Jeffrey Bruma. De centrale verdediger van PSV kopte de bal echter op de paal en in de rebound wist Héctor Moreno de bal ook niet tussen de palen te krijgen. SC Cambuur-doelman Leonard Nienhuis hield zijn ploeg in de wedstrijd door een vrije trap van Stijn Schaars op een prachtige manier uit de kruising te tikken. Even later had Nienhuis geen antwoord op een voorzet, die door Kai Heerings in eigen goal werd gewerkt. De verdediger van de Leeuwarders toucheerde een inzet van Santiago Arias.

In de tweede helft leek PSV de score te willen uitbreiden en nam het ook het initiatief. Toch was het SC Cambuur dat dit keer uit het niets op 2-1 kwam. Invaller Martijn Barto toucheerde in de 66e minuut een voorzet van Xander Houtkoop, waardoor de bal bij de tweede paal met een halve omhaal kon worden ingeschoten door Ogbeche. Nog geen twee minuten later schoot Barto tegen de hand aan van Stijn Schaars, waardoor Ogbeche vanaf de strafschopstip mocht aanleggen voor de gelijkmaker. De aanvaller van SC Cambuur faalde niet.

Na de gelijkmaker speelden beide ploegen voor de overwinning. Sjoerd Overgoor en Houtkoop waren namens de bezoekers dicht bij een treffer, maar die viel juist aan de andere kant. Dennis Higler gaf wederom een strafschop, omdat SC Cambuur-verdediger Calvin Mac-Intosch zijn tegenstander Luuk de Jong in de zestien naar beneden trok. De aanvaller van de Eindhovenaren ging zelf achter de bal staan en schoot net als zijn collega-spits raak. Het was tevens de laatste goal van de wedstrijd, waardoor PSV door mag bekeren. Voor SC Cambuur is het na de eerste wedstrijd voorbij, het mag zich gaan focussen op de Eredivisie.

Door: Thomas Mulder