23.09.2015 10:25

PEC wil aflopend contract van duo verlengen

Doelpuntenmaker Bart van Hintum is opgetogen na de 0-2 van PEC Zwolle tegen De Graafschap. (15-08-2015)
Doelpuntenmaker Bart van Hintum is opgetogen na de 0-2 van PEC Zwolle tegen De Graafschap. (15-08-2015)

Als het aan PEC Zwolle ligt lopen linksback Bart van Hintum en middenvelder Mustafa Saymak na dit seizoen niet transfervrij de deur uit. De club wil daarom graag verlengen met het tweetal.

Deze week gaat technisch directeur Gerard Nijkamp met de 28-jarige Van Hintum om tafel. "Bart doet het goed, wordt nu ook steeds stabieler als linksback", zegt Nijkamp tegen Voetbal International. "Eerder was het bij hem nog vaak: de ene week goed, de week erop minder. Dat lijkt eruit bij hem."

"Daarnaast is hij in onze ogen ook iemand die, zoals Bram van Polen, kan uitgroeien tot een clubicoon. Die wellicht na zijn loopbaan in een andere rol verder kan bij PEC", aldus Nijkamp. Van Hintum speelt sinds 2011 voor PEC Zwolle. Zijn zwaar geblesseerde teamgenoot Saymak (22) heeft al een voorstel gekregen.

PEC Zwolle wil zijn verbintenis verlengen met twee jaar. "Ook Mustafa draagt de club een warm hart toe, hij hoopt dat PEC straks als hij weer fit is wat zal verdienen aan zijn vertrek. Het eerste gesprek is positief verlopen, ik denk dat we er samen wel uitkomen." Saymak is lang uit de roulatie door een kruisbandblessure.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner