23.09.2015 13:43

Vermeij: "Ajax zal altijd speciaal blijven"

De Graafschap en Ajax staat woensdagavond tegenover elkaar in de tweede ronde van de KNVB beker. Voor Vincent Vermeij een wedstrijd met een speciaal tintje, aangezien hij in het betaalde voetbal debuteerde in Amsterdam.

"Ajax zal altijd speciaal blijven voor mij. Niet alleen ben ik bij de amateurs op late leeftijd door Ajax gescout, ik heb ook ontzettend veel geleerd in die tijd", legt de spits uit aan Ajax Showtime. De Amsterdammers pikten Vermeij op relatief jonge leeftijd op bij Zuidvogels en sindsdien heeft de aanvaller stappen gemaakt in zijn ontwikkeling.

"Ik ben in een korte tijd bij Ajax ontzettend vooruitgegaan, niet alleen voetbaltechnisch, maar ook fysiek. Daar ben ik de club, en dan voornamelijk een aantal trainers die daar nog steeds zitten, alleen maar dankbaar voor. Ik had en heb ook zeker niet de neiging om een lange neus te trekken."

Toch vertrok Vermeij in de winter van 2014 bij Ajax. "Ik heb vanaf mijn eerste week bij De Graafschap veel minuten mogen maken in de Jupiler League. Dat was ook de reden voor mijn vertrek, aangezien mijn situatie bij Ajax niet hoopgevend was", legt Vermeij zijn keuze uit. Bij Jong Ajax kwam hij tot zeventien wedstrijden, waarvan elf als invaller. Vorig seizoen miste de jonge spits geen enkel duel voor De Graafschap. Uiteindelijk wist hij zelfs promotie af te dwingen met de Superboeren.

"We waren vorig jaar een verrassende promovendus, maar een club als de Graafschap hoort zeker wel thuis in de Eredivisie. We zijn natuurlijk niet goed begonnen in de competitie, maar we mogen niet opgeven. We hebben een ontzettend jong team, eigenlijk iets te jong."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner