23.09.2015 13:59

ADO-fans roepen om boycot tegen Excelsior

De keiharde bekernederlaag van ADO Den Haag, tegen de amateurs van SC Genemuiden, dreunt hard door in de Residentiestad. De supporters van de club zijn er in ieder geval klaar mee en roepen op om een deel van de wedstrijd tegen Excelsior te boycotten.

"Wij, de twaalfde man, accepteren deze wanprestatie namelijk niet", valt te lezen op de social media. Het is een bericht vanuit de sfeervakken van ADO Den Haag, die medefans oproepen om de eerste minuten van de thuiswedstrijd tegen Excelsior, aankomende zondag, niet op de tribunes plaats te nemen.

Zo hopen de sfeervakken dat het middengedeelte van het Kyocera Stadion leeg blijft tijdens de eerste twaalf minuten van de wedstrijd ADO Den Haag - Excelsior. De Residentieclub ging in de tweede ronde van de KNVB beker pijnlijk onderuit tegen SC Genemuiden, dat vorig seizoen als hekkensluiter degradeerde uit de Topklasse Zondag en momenteel in de Hoofdklasse speelt. Na reguliere speeltijd stond het 3-3, waarbij ADO Den Haag in de 120e minuut de gelijkmaker wist te produceren. Via penalty's werd er uiteindelijk alsnog verloren. In de competitie werd vier keer op rij verloren, ADO Den Haag staat inmiddels twaalfde in de Eredivisie.