23.09.2015 21:58

AZ Alkmaar zeer gemakkelijk langs VVV-Venlo

AZ heeft woensdagavond VVV-Venlo met ruime cijfers uitgeschakeld in de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi. De Alkmaarse ploeg, die dit seizoen vooralsnog heel wisselvallig presteert, zegevierde op eigen veld met 6-1. Een topprestatie was dat niet, want de eerstedivisieclub speelde het grootste deel van de wedstrijd met een man minder. In de laatste twintig minuten scoorde AZ liefst vier keer.

VVV-Venlo moest al na zeven minuten verder met tien man na de rode kaart voor de Belgische verdediger Kristiaan Haagen, die Vincent Janssen vloerde in het strafschopgebied. Jop van der Linden maakte van elf meter geen fout (1-0). In de 37e minuut had Muamer Tankovic succes met een mooie lob (2-0).

Na de rust liet AZ het duel aanvankelijk een beetje lopen. VVV kwam via een treffer van Vito van Crooy in de 69e minuut zelfs even terug in de wedstrijd, maar kort daarna bracht invaller Robert Mühren de marge voor AZ weer op twee doelpunten (3-1). De thuisploeg liep daarna uit naar 6-1 dankzij treffers van Markus Henriksen (twee) en opnieuw Tankovic.